Nieuwe samenwerking, nieuw product: Seizoenswandelingen “Verlies en rouw”

Het resultaat van een nieuwe samenwerking. Maurits Groot Kormelink en ik hebben de handen ineen geslagen. En na een paar hele fijne bijeenkomsten en flink wat heen en weer mailen kunnen wij nu ons nieuwe aanbod bekendmaken:

De seizoenswandeling “Verlies en rouw”.

Het meemaken van een verlies heeft een grote impact: dit proces noemt men rouwen. Naast het rouwen na het overlijden van een dierbare zijn er ook andere vormen van rouw. Bijvoorbeeld rouwen om het verlies van een relatie, het verliezen van gezondheid, het verliezen van je baan of als kind over de scheiding van ouders. Ieder mens beleeft rouw op zijn of haar eigen unieke manier: er is daarom niet één bepaalde goede manier. Wanneer je dit meemaakt dan is het soms fijn om contact te hebben met mensen in diezelfde situatie. Mensen die voelen wat jij voelt, die echt begrijpen waar jij het over hebt, juist omdat zij ook in die situatie zitten.  En hoe fijn is het dan om steun bij elkaar te vinden, samen te kunnen huilen, maar ook lachen. Elkaar te motiveren, inspireren en helpen om met deze situatie om te kunnen gaan.

Deze wandeling is bestemd voor:

Volwassenen die een belangrijk iemand verloren hebben.

Tijdens de Seizoenswandeling Verlies en Rouw trekken we er samen op uit in de Edese natuur. Tijdens de wandeling is er aandacht voor het verlies van de deelnemers en de daarbij behorende ervaringen en gevoelens die optreden tijdens het rouwproces.  Daarnaast is het fijn om lotgenoten te ontmoeten en elkaar een beetje te leren kennen, kijken of er een klik is. Zodat je na afloop wellicht samen verder kunt. En mocht er tijdens of na deze wandeling geen match zijn, dan heb je in ieder geval een leuke ochtend of middag gehad!

De seizoenswandelingen worden naast mijzelf ook begeleid door:

Maurits Groot Kormelink. Maurits is rouwtherapeut en mediator bij Maatwerk bij Verlies in Ede. Maatwerk bij Verlies is gespecialiseerd in het bieden van hulp op maat aan kinderen en hun ouders die te maken krijgen met een ingrijpend verlies. Maurits over rouw: “Mensen die een verlies meemaken hebben bovenal behoefte aan iemand die naar hen luistert”.

De wandelingen vinden in elk seizoen plaats.

De zomereditie is op 22 juni as. Dus ben of ken jij iemand die hier belangstelling voor heeft? Zet het alvast in je agenda, geef het vast op en wandel zaterdag 22 juni met ons mee!

 

Laat een reactie achter